Загрузка...

Bıçaqla kəsmək vitaminləri azaldırmı?

Qidaların bıçaqla kəsilməsi onların tərkibindəki vitaminlərin itirilməsinə və ya azalmasına səbəb ola bilərmi?

Qidaların tərkibindəki vitaminlərin azalması və ya tamamilə itməsinin səbəblərindən biri də qidanın hava ilə olan təmasıdır. Havadakı oksigenlə təmasa girən vitamin molekulları bir növ oksidləşməyə məruz qalaraq təsirsiz hala gəlir.

Qidanın bıçaqla kəsilməsi, qabığının soyulması, doğranaraq hissələrə ayrılması hava ilə təmasa girən bir çox səthin yaranmasına səbəb olur. Bunun nəticəsində də vitamin itkisi artır. Həmçinin bu müddətdə keçən zaman da çox önəmlidir. Soyularaq hissələrə ayrılan qida yeyilməzdən əvvəl nə qədər uzun müddət açıqda qalarsa, hava ilə təması da bir o qədər uzun çəkər və nəticədə yenə də vitamin itkisi çox olar.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

.

HƏKİMLƏR

Araz Salmanov

Araz Salmanov

Plastik cərrahiyyə

Plastik, Rekonstruktiv və Estetik cərrah, uzman İş stajı - 17 il

Ətraflı...
Tərlan Qasımov

Tərlan Qasımov

Qastroenterologiya

Qastroenteroloq-İnvaziv Endoskopist İş stajı -8 il

Ətraflı...
Aytəkin Quliyeva

Aytəkin Quliyeva

Trixologiya

Trixoloq (saç üzrə mütəxəssis) İş stajı - 9 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

5 ən sadə pəhriz

22-07-2018 /166

Яндекс.Метрика