FİKİR AYRILIQLARI YARANIB
Dünəndən qalan suşi rollarını yemək olmaz! Bu ciddi qida zəhərlənməsinə, daha pisi isə ölümə səbəb olur. Suşi rolların tərkibində konservantlar olmadığı üçün, onlar hazırlanma anından etibarən 4 saat ərzində yeyilməlidir.
Yapon mətbəxində ixtisaslaşmış aşpazın bu çıxışı sosial şəbəkələrdə müzakirəyə səbəb olub. Bu barədə müsahibə verən bir neçə diyetoloq-nutrisoloq aşpazın açqıalamsının doğru olmadığını bildirib. Onlar
“Yemək olar, amma ehtiyatla”, deyə bildirib. Əgər rollar dərhal soyuducuya təxminən +4°C temperaturda qoyulubsa, ertəsi gün yemək üçün təhlükəsiz olur. Əgər rollar xüsusilə çiy balıqla olanlar, 2 saatdan çox soyuducudan kənarda qalıbsa, risq etməyə dəyməz. Bu kifayət qədər ziyanlı bakteriyalar toplıusudur və onları orqnizminizə daxil etmək heç də yaxşı fikir deyil, deyə həkimlər xəbərdarlıq edib.
Saglamolun.Az